3519 Miskolc-Tapolca
Csabai út 7.
+36/70/4140028
mail
Foglaljon most!
Barlangfürdő
A Miskolctapolcai Barlang- és Gyógyfürdő nemcsak Magyarország, de Európa egyedülálló turisztikai attrakciója. Természetes barlangfürdőként a világon is egyedülálló, hiszen az egyetlen hasonló szolgáltatást kínáló fürdő-barlang a floridai Orlando-ban mesterséges építmény. Rendkívülisége a csodálatosan szép barlangjáratoknak és az ugyanott nagymennyiségben jelenlévő termálvíznek tulajdonítható.
Távolsága a panziónktól
850 m
Miskolctapolcai Strand
A megújult fürdő különleges kúpja még megidézi a régi fürdőépületet, mint ahogy Európa egyetlen Green City alapelvek szerint épült strandjának hatalmas platánfái is. A fürdő megújulásakor azt tartották szem előtt, hogy korunk műszaki és technológiai követelményei szerint olyan fürdő-komplexumot építsenek, amely megfelel a XXI. század minden kívánságának, de a természet értékeit szinte érintetlenül hagyja. Az épületegyüttes így szinte beleolvad a fűzfákkal, a Hejő-patakkal és a Bükk vonulataival határolt környezetbe.
Távolsága a panziónktól
350 m
Diósgyőri vár
A honfoglalás előtt itt állott gyűrű alakú földvár helyén a XIII. sz. második felében kezdték építeni a nagy kővárat. 1271-ben az oklevelek már új várról beszélnek. A Diósgyőri várat Ernye bán családja fejlesztette igazi erõsséggé és rendezte be fényűző módon. Az ekkori támadó fegyverekkel szemben bevehetetlen erõsség volt. Nagy Lajos tovább építtette, és a lengyel kapcsolatok miatt fontos politikai bázis lett. 2019-ben felújított, 3D Mozi, fegyvertár, lovas sportesemények.
Távolsága a panziónktól
12.3 km
Tündérkert
A miskolci Diósgyőri Vár közelében, a Haller György utca szomszédságában található, egykor elhagyatott zöld területen nemrégiben hatalmas szabadidőpark került kialakításra. A miskolciak által csak Tündérkertnek emlegetett parkot gyönyörű pázsit, különböző színekben pompázó virágok, hangulatos kis ösvények teszik igazán lenyűgözővé. A parkban garantált a kikapcsolódás és a feltöltődés az ide látogatónak. Az árnyékot adó fák, virágok szemetgyönyörködtető látványt nyújtanak. A Tündérkert kitűnő választás, ha kiskedvenceinket szeretnénk sétáltani, vagy egyszerűen csak elszakadni a városi nyüzsgéstől.
Távolsága a panziónktól
11 km
Bobpálya
Július végén megnyílt az ország ötödik alpesi bobpályája Miskolctapolcán, a Barlangfürdő közelében. A tölgyerdőn keresztül vezető pálya hossza 800, szintkülönbsége 54 méter, télen-nyáron egyaránt használható. A Barlangfürdő nyári kijárata mellett lévő indítóépülettől lift szállítja a bobokat a pálya tetejéhez. Lesikláskor az utasok a sebességet saját vérmérsékletük szerint szabályozhatják.
Távolsága a panziónktól
600 m
Avalon Go-kart pálya
Igazi versenyzési élmény egyedülálló környezetben. Magyarország legmodernebb elektromos gokart pályája a fák között kialakított nyomvonalával mintegy 560 méteres száguldást kínál a technikai sportok szerelmeseinek. A speciálisan kialakított bukósisakok valódi motorhangot nyújtanak, miközben a test-test elleni küzdelem a formaautózás hangulatát idézi.
Távolsága a panziónktól
2 km
Palotaszálló
A Garadna és a Szinva-völgy találkozási pontján, a Hámori-tó partján épült klimatikus üdülőhely. Nevét 1892-ben az akkori földművelődésügyi miniszter gróf Bethlen András javaslatára, Vay Béla megyei főispán leányáról Pejachevich Tivadarné Vay Erzsébetről - kinek beceneve volt Lilla -, kapta. Miskolcról Lillafüredre vivő útvonal az ország legszebb szurdokvölgyeinek egyikén vezet át.
Távolsága a panziónktól
18 km
Miskolc
Miskolc Észak-Magyarország legnagyobb városa, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a Miskolci járás székhelye. Magyarország negyedik legnépesebb városa Budapest, Debrecen és Szeged után, 161 000 fővel (agglomerációval együtt Budapest és Debrecen után a harmadik legnagyobb). A környék Európa egyik legrégebben lakott területe, mint azt paleolit kori leletek tanúsítják.
Távolsága a panziónktól
7 km
Miskolctapolcai Park
Arborétum jellegű, őshonos fajokban gazdag (nyárfák, mocsárciprus, selyemfenyő). A park területén több évszázados dendrológiai (fás növények) ritkaságok, egzóták és hazai fajok találhatók.
Távolsága a panziónktól
650 m
Kalandtúra park
A Miskolctapolcai Kalandtúra Park Miskolctól néhány kilométerre, Miskolctapolca szívében a csónakázó tavat ölelő erdő fái között található.Magyarország legnagyobb természetes környezetbe épített kalandparkja, mintegy 1000 m2–en, 3-9 m-es magasságba telepített, 25 kiépített akadálypályájával. A pályák környezetbarát, párnafás technológiával kerültek felrögzítésre.
Távolsága a panziónktól
550 m
Lillafüredi kisvonat
A Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) egy kisvasút Miskolcon és környékén, a Bükk-hegységben. Ezt a vonalat a kisvasutakkal foglalkozó könyvek úgy emlegetik, mint Magyarország egyik legszebb vonalvezetésű vonala. A kisvasúti napja: május negyedik szombatja, üzemeltetője az Északerdő Zrt. Ez Magyarország 2. legforgalmasabb kisvasútja.
Távolsága a panziónktól
11 km
Szent István-barlang
A fokozottan védett Szent István-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3,5 km-re nyílik. Bejárata a Palota-szállótól 500 m-re, az Eger-Miskolc műút mellett található. Járatainak összhossza 1043 m, függőleges kiterjedése 94 m. A bemutatott szakasz hossza 170 m, a látogatás során oda-vissza 340 m a bejárt útvonal hosszúsága.
Távolsága a panziónktól
18 km
Lillafüredi pisztrángtelep
A lillafüredi pisztrángtenyésztésnek, és horgászatnak nagy múltja van. A Szinva-patak völgyében mésztufa pincékben keltették a különböző tenyésztelepekről szállított ikrát, majd a kikelt ivadékot telepítették a patakokba, és a Hámori-tóba.
Távolsága a panziónktól
22 km
Miskolci állatkert
Kárpát-medence őshonos és betelepített vadászható nagyvadai, ragadozói, vizimadarai, dísz- és háziállatai. 20 hektáros eredeti erdei környezetben bemutatott vadállomány. A Bükk hegység jellegzetes növénytársulásai, fák, cserjék. "Bulámbuk" tanösvény magaslessel és völgyhíddal.
Távolsága a panziónktól
16 km
Aggtelek
A terület az őskor óta lakott, itt kerültek elő az ún. bükki kultúra tárgyi leletei. A település már a honfoglalás idején benépesült, a tatárjárás után azonban hosszú évtizedekre lakatlan maradt. Az ősi település magva a mai harangtorony és templom környékén, ÉNY–DK irányban hosszan elnyúló dombtetőn alakult ki.
Távolsága a panziónktól
60 km
Tokaj
Miskolctól 54 km-re keletre fekszik, a híres Tokaj-hegyaljai borvidéken, két folyó, a Tisza és a Bodrog találkozásánál, a Kopasz-hegylábánál. Tokaj fejlődésében nemcsak a bortermelésben és borforgalmazásban játszott szerepe, hanem közlekedési csomóponti fekvése is közrejátszott.
Távolsága a panziónktól
66 km
Online Foglalás / Árajánlatkérés
Online Foglalás
vagy
Árajánlat kérés
Kérjen visszahívást:
MEHET